19:00

Ekedalens SK

Referat: Vedums AIS - Ekedalens SK

Bra spel gav tre poäng mot Ekedalen!

Segern mot Tomten följdes upp med tre nya poäng mot svårspelade Ekedalen på tisdagskvällen.
Precis som i de senaste två matcherna visade vi direkt från start att inställningen var den rätta och det gjorde att vi ganska omgående tog tag i taktpinnen. Ekedalen kom till matchen med en osannolik 0-8 förlust i omgången innan, men av det märktes inte mycket. Laget var utan tvekan det mest spelande vi stött på hittils, men det inbjöd samtidigt oss att flera gånger "stjäla" bollen i matchinledningen.

Allt eftersom matchen gick fick vi ett allt större grepp om händelserna och redan i den 13:e minuten kunde vi ta ledningen. Sedan en VAIS-spelare blivit ordentligt nersparkad i straffområdet fick Tommy Jonsson chansen från elva meter och avslutade bergsäkert i målvaktens vänstra hörn. Efter målet fortsatte vi att spela fin fotboll, med mycket bra rörelse och fina kombinationer samtidigt som aggresiviteten var oerhört bra. Sammantaget är de första 25 minuterna de bästa för säsongen och vi hade flera bra chanser att öka på ledningen, inte minst hade vi en mängd hörnor som nästan alla resulterade i farliga lägen.

Tyvärr tappade vi därefter vårt spel under en period där allt för mycket bollar gick i djupled istället för att behålla bollen inom laget. Ekedalen tilläts då rulla boll på ett annat sätt samtidigt som vi blev lite bekväma i försvarsarbetet. Inte helt ologiskt blev vi också straffade för det här då vi efter att varit steget efter i en mängd situationer fick se en Ekedalen spelare kvittera efter att ha blivit helt ensam med Håkan Göransson. Ekedalen hade sedan en bra period efter målet då vi inte hittade tillbaka till vårt tidigare så effektiva försvarsspel. När sedan Daniel Josefsson friställde en motståndare efter ett riktigt "indian-pass" höll det på att sluta illa, men Anders Svantesson kunde sträcka ut ett av sina långa ben och avvärja på mållinjen.

Den här situationen förändrade återigen matchbilden och VAIS blev på nytt mer aggresiva och engagerade. Psykologiskt kunde vi också på nytt ta ledningen i den 40:e minuten då Henrik "Kulla" Andersson kunde trycka in 2-1 på en retur. Givetvis en härlig känsla att ha med sig in i pausvilan.

I den andra halvleken tog vi på en gång hand om initiativet och började trilla boll på ett bättre sätt. Även rent försvarsmässigt höjde vi oss ytterligare en nivå och Ekedalen hade trots fyndigt spel i mellanåt väldigt svårt att skapa några konkreta kvitteringschanser. Vi borde å andra sidan ha punkterat den här matchen flera gånger om, men trots mängder av högoktaniga lägen ville inte bollen in. Man kan givetvis skylla på otur, men samtidigt måste man kunna kräva att vi sätter dit några av de solklara målchanser som uppstod.

Ekedalen försökte naturligtvis flytta upp positionerna på slutet, men det kändes aldrig riktigt farligt. Samtidigt hade det varit ganska typiskt om vår oförmåga att avgöra matchen hade slutat med att Ekedalen istället kvitterat på slutet!

Sammantaget var det här annars ytterligare ett steg i rätt riktning. Vi har visserligen lite svårt att sätta dit våra lägen, men som tränare kan man inte vara annat än nöjd när man skapar så mycket. Tidigare har vi haft problem att komma till de riktigt heta lägena, men den här kvällen kunde vi utan tvekan gjort tio mål med maximal utdelning. Vi fortsätter att sträva efter ett bättre passningsspel och den här matchen var sannerligen ytterligare ett bra steg på vägen. Nu handlar det mycket om att fortsätta våga ännu mera för att utvecklas.

Svårt att dela ut överbetyg när samtliga gör så gedigna insatser. Tyvärr får våra forwards vänta med extra beröm trots att de gjorde varsitt mål eftersom det definitivt inte saknades chanser till fler fullträffar. Å andra sidan fanns det fler syndabockar, men det vore helt fel att fokusera på det efter en sån här kväll.

Jonatan Lundén var helt formidabel i höjdspelet och överlag börjar spelet i fyrbackslinjen sätta sig ordentligt. Kul också att vi fick med våra ytterbackar mer i spelet på offensiv planhalva. Henrik Krook gjorde sin bästa match för året och krönte den insatsen med ett sanslöst uppoffrande spel när vi bevakade vår ledning på slutet. Samspelet på innermittfältet ser också bättre och bättre ut och det kommer att behövas om vi ska rå på serieledande Fristad i nästa omgång.

Skador och sjukdomar härjar fortfarande i truppen, men framtiden ser ljus ut och förhoppningsvis har vi tillbaka de flesta spelarna i träning inom kort. Känns oerhört kul och inspirerande att med den här matchen i ryggen åka till Fristad och kunna spela helt avslappnat.

Skribent: Marcus Wallin

mån 20 aug 2007, 18:45 Ekedalens SK - Vedums AIS 2 - 2